E-mail
0800 151 152 besplatna info linija
Telefon
JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica

Vesti

Zimska služba spremna za sneg

Zimska služba spremno dočekuje snežne padavine, potvrdili su danas predstavnici Gradske uprave, Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje i Javno komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“, nakon obilaska voznog parka, mehanizacije i opreme, spremne za angažovanje u slučaju snega. U nadležnosti Zimske službe je čišćenje 109 kilometara ulica, više od 150.000 kvadrata trotoara i trgova, kao i preko 35.000 kvadrata biciklističkih staza, a za normalno funkcionisanje ove službe lokalna samouprava je opredelila 45 miliona dinara.

Zimska služba počinje svoje redovno dežurstvo 15. novembra, koje će trajati do 15. marta 2018. godine.
- Nadamo se da nećemo imati poteškoća tokom zimskog perioda. Zahvaljujem se rukovodiocima javnih preduzeća i svim akterima koji rade na održavanju puteva, ulica, trgova i prigradskih mesnih zajednica. Smatram da smo obezbedili dovoljno sredstava iz budžeta grada za ovu sezonu, rekla je zamenica gradonačelnika Subotice Timea Horvat i izrazila zahvalnost svim zaposlenima u javnim preduzećima koji tokom zime, kako je rekla "najranije ustaju, po najvećoj hladnoći izlaze na ulice i staraju se da grad nesmetano funkcioniše i da građani nesmetano stignu na svoje odredište.“ 

Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje će tokom zimskog perioda, vršiti monitoring vremenskih prognoza i u saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo“ adekvatno reagovati.
- Za održavanje puteva obezbeđene su dovoljne količine soli i kamenog agregata, a potrebna mehanizacija je spremna, rekao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević i napomenuo da su za održavanje Beogradskog, Somborskog, Segedinskog, Senćanskog i Karađorđevog puta, nadležni Putevi Srbije, a održavanje izvodi kompanija Vojput.

Prema rečima direktora JKP „Čistoća i zelenilo“, Slobodana Miloševa, na održavanju puteva i ulica svih mesnih zajednica na teritoriji grada, biće angažovano 10 velikih kamiona opremljenih raonicima i sejačima, bageri, traktori, radne mašine za čišćenje trotoara, staza i trgova, a dežuraće ukupno 47 radnika.

 Slike možete da pogledate u galeriji

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti/Politika o kolačićima

 
Vrh
strane