E-mail
0800 151 152 besplatna info linija
Telefon
JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica

Politika o kolačićima

Politika o kolačićima

Sa ciljem da svakom korisniku koji posećuje veb stranicu pružimo lako i neometano kretanje kroz stranice, ovaj sajt koristi kolačiće, odnosno, neznatnu količinu informacija koja se šalje Vašem računaru. U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, u obavezi smo da, pre slanja kolačića, dobijemo Vaš pristanak te Vas zbog toga obaveštavamo o značaju kolačića za Vaše korisničko iskustvo.

Šta su kolačići?

Kolačići (eng. Cookies) predstavljaju vrstu informacija koja se šalje Vašem računaru od strane internet stranice koju ste posetili. Da bi stranice mogle da šalju te informacije Vašem računaru, one prethodno čuvaju podatke o korišćenju date veb stranice. Najčešće informacije koje kolačići čuvaju, a tiču se Vas, kako korisnika, jesu jezik na kom pretražujete usluge i IP adresa. Upravo zbog ovih kolačića, sledeći put kad otvorite istu veb stranicu, prikazaće se sadržaj koji je prilagođen Vašim potrebama.

Iako kolačići imaju tu sposobnost da čuvaju veliki broj informacija, oni nisu u stanju da pristupe Vašim ličnim podacima, odnosno, podacima za koje im Vi niste dali pristup. Dakle, ne postoji mogućnost da kolačići pristupe datotekama na Vašem računaru, Vašoj e-mail adresi, imenu ili bilo čemu drugom, ukoliko Vi niste sami pružili te informacije.

Koje sve vrste kolačića postoje?

Postoje različite vrste kolačića. Neke od njih služe kako bi se obezbedilo pravilno fukcionisanje usluga, dok su drugi namenjeni da prikupljanju informacija o korišćenju određenih veb stranica.

Kolačići prve strane i kolačići treće strane

To se odnosi se na to koji veb domen postavlja kolačiće. Kolačići prve strane su oni koje postavlja sajt koji u tom trenutku korisnik posećuje - sajt koji je prikazan u polju za URL. Kolačiće treće strane postavlja domen koji ne pripada sajtu koji korisnik u tom trenutku posećuje. Ako korisnik poseti sajt i drugi entitet postavi kolačić kroz taj sajt, to je kolačić treće strane.

Trajni kolačići

Ovi kolačići ostaju na korisničkom uređaju u vremenskom periodu navedenom u kolačiću. Oni se aktiviraju svaki put kada korisnik poseti stranicu koja je kreirala taj određeni kolačić.

Kolačići sesije

Ovi kolačići omogućavaju povezivanje akcija korisnika tokom sesije pretraživača. Sesija pretraživača počinje kada korisnik otvori prozor pretraživača i završava kada zatvori prozor pretraživača. Kolačići sesije se kreiraju privremeno. Kada zatvorite pretraživač, svi kolačići sesije se brišu.

cistoca-su.co.rs koristi privremene i stalne kolačiće.

Privremene kolačiće koristimo kako bismo Vam omogućili da pristupite sadržaju internet stranica i davali komentare.

Trajne, odnosno, stalne kolačiće koristimo kako bismo bolje razumeli Vaše navike, želje i potrebe i na taj način prilagodili sadržaj Vama. Dodatno, stalne kolačiće koristimo prilikom registracije, odnosno, prijavljivanja na Vaš nalog. Imajte na umu da prilikom korišćenja stalnih kolačića nismo u mogućnosti da pristupimo Vašim podacima o ličnosti. 

Jutjub

Ponekad ugrađujemo video snimke sa Jutjuba. Korišćenje kolačića na Jutjubu uređuje Guglova politika privatnosti.

Kolačići društvenih mreža

Da biste jednostavno delili naš sadržaj na društvenim mrežama naš sajt ima dugmad za deljenje.

Stepen zaštite privatnosti podataka će se razlikovati od društvene mreže do društvene mreže, i zavisiti od podešavanja privatnosti koju ste izabrali na ovim mrežama.

Isključivanje kolačića

Obično možete isključiti kolačiće prilagođavanjem podešavanja pretraživača da biste sprečili prihvatanje kolačića. Međutim, verovatno ćete ograničiti funkcionalnost naših i velikog broja drugih sajtova, jer su kolačići standardni deo većine savremenih sajtova.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti/Politika o kolačićima

 
Vrh
strane