E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Вести

Зимска служба спремна за снег

Зимска служба спремно дочекује снежне падавине, потврдили су данас представници Градске управе, Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање и Јавно комуналног предузећа „Чистоћа и зеленило“, након обиласка возног парка, механизације и опреме, спремне за ангажовање у случају снега. У надлежности Зимске службе је чишћење 109 километара улица, више од 150.000 квадрата тротоара и тргова, као и преко 35.000 квадрата бициклистичких стаза, а за нормално функционисање ове службе локална самоуправа је определила 45 милиона динара.

Зимска служба почиње своје редовно дежурство 15. новембра, које ће трајати до 15. марта 2018. године.
- Надамо се да нећемо имати потешкоћа током зимског периода. Захваљујем се руководиоцима јавних предузећа и свим актерима који раде на одржавању путева, улица, тргова и приградских месних заједница. Сматрам да смо обезбедили довољно средстава из буџета града за ову сезону, рекла је заменица градоначелника Суботице Тимеа Хорват и изразила захвалност свим запосленима у јавним предузећима који током зиме, како је рекла "најраније устају, по највећој хладноћи излазе на улице и старају се да град несметано функционише и да грађани несметано стигну на своје одредиште.“ 

Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање ће током зимског периода, вршити мониторинг временских прогноза и у сарадњи са ЈКП „Чистоћа и зеленило“ адекватно реаговати.
- За одржавање путева обезбеђене су довољне количине соли и каменог агрегата, а потребна механизација је спремна, рекао је директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Предраг Радивојевић и напоменуо да су за одржавање Београдског, Сомборског, Сегединског, Сенћанског и Карађорђевог пута, надлежни Путеви Србије, а одржавање изводи компанија Војпут.

Према речима директора ЈКП „Чистоћа и зеленило“, Слободана Милошева, на одржавању путева и улица свих месних заједница на територији града, биће ангажовано 10 великих камиона опремљених раоницима и сејачима, багери, трактори, радне машине за чишћење тротоара, стаза и тргова, а дежураће укупно 47 радника.

 Слике можете да погледате у галерији

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране