E-mail
0800 151 152 besplatna info linija
Telefon
JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica

Zoohigijena

O prihvatilištu

Primenom Zakona o dobrobiti životinja želimo da utičemo na kontrolu i smanjenje populacije napuštenih životinja u gradu. Za psa se kaže da je čovečji najbolji prijatelj. Ali da li je svaki čovek baš prijatelj psu? Za mačke kažu da su sebične i divlje, a šta je sa onim ljudima koji sebično izbace nedužna bića na ulicu, jer nisu tako lepa, dobra i nisu više tako slatka kao kad su bila mala. Gde je ljudska humanost kod takvih pojedinaca?

Da li ste se zapitali koliko ljubavi može da vam pruži napuštena životinja? Bezgraničnu, jer svaka od tih malih duša zna šta je prošla na ulici glad, žeđ, maltretiranje… Vaša ljubav, nežnost i topao dom poklonjen jednom našem psu ili mački iz prihvatilišta leči sve njihove rane zadobijene na ulici.

Naši psi i mačke su 24 sata pod nadzorom veterinara, čipovani su, vakcinisani, očišćeni od parazita, sterilisani i fino vaspitani kroz program socijalizacije i kao takvi idu u nove domove.

Oni imaju jedan od najboljih smeštaja na teritoriji Republike Srbije, maksimalnu pažnju i negu zaposlenih. Ali nedostaje im samo jedno, vlasnik-prijatelj kojeg će imati samo za sebe i kome će oni pružiti ljubav.

I da ne zaboravite molbu jednoga psa i mačke:

"Voli me onakvog kakav jesam, jer si me ti birao. Ja nemam tu mogućnost da biram prijatelja i gospodara. Daj mi vremena da shvatim šta od mene tražiš. Pre nego što me u toku obuke izgrdiš, preispitaj sebe, možda ti grešiš ili ja ne mogu da shvatim šta ti želiš. Voli me, ja živim od tvoje ljubavi. Nemoj se ljutiti na mene i nemoj me kažnjavati. Ti ipak imaš svoj posao, svoje prijatelje, svoju razonodu, a ja imam samo tebe. Pričaj sa mnom. Iako se tebi čini da te ne razumem, ipak znam šta misliš i osećaš. Znaj, ja ne zaboravljam kako se sa mnom postupa. Razmisli pre nego što me udariš. Sa lakoćom te mogu ugristi/ogrebati, ali to ne želim da činim. Ne smatraj me igračkom dok sam mali i sladak, da bi me kasnije odbacio, jer je moja ljubav prema tebi večna. Brini o meni kada ostarim, ostanem bez zuba, ogluvim, oslepim, prestanem da se krećem i o tebi će se neko brinuti, starost je ista za sve. Za mene je s tobom sve lakše. Kad me više ne bude bilo, nemoj tugovati, već usreći nekog novog prijatelja iz Prihvatilišta i voli ga kao što si mene voleo."

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti/Politika o kolačićima

 
Vrh
strane