E-mail
0800 151 152 besplatna info linija
Telefon
JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica

Vesti

U toku uklanjanje divlje deponije u Donjem Tavankutu

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa saradnicima i direktor JKP „Čistoća i zelenilo" Subotica, Slobodan Milošev, obišli su radove na uklanjanju divlje deponije na Malinovom putu u Donjem Tavankutu, što je najveća divlja deponija na teritoriji grada Subotice, a pored ove lokacije otpad će do 15. jula biti uklonjen sa još 6 lokacija: na putu Novi Žednik - Čantavir, pored Logističkog centra, u Lošinjskoj ulici, zatim kod Pačirske pruge i u Mesnoj zajednici "Ker". Radove izvodi JKP „Čistoća i zelenilo". Sredstva su obezbedili Grad Subotica u visini od 1,8 miliona dinara, a 2,2 miliona dinara je opredelilo Ministarstvo zaštite životne sredine.

Prema rečima gradonačelnika Stevana Bakića, sa ove divlje deponije na Malinovom putu biće odneto preko 672 kubna metra, ili 408 tona otpada, a vrednost samo ovih radova prelazi 2 miliona i 385 hiljada dinara, dok je u proteklih pet godina iz gradskog budžeta utrošeno više od 18,5 miliona dinara za čišćenje divljih deponija.

- Jednostavno javnost Subotice mora da zna o kojim ciframa se radi i koliko ovo košta grad zbog neodgovornih pojedinaca koji prave ove divlje deponije. I ovom prilikom apelujem na te pojedince da prestanu sa odlaganjem otpad na javnim površinama grada, pogotovo iz tog razloga što je JKP „Čistoća i zelenilo" obezbedilo svakom građaninu na dnevnom nivou da može besplatno da odloži otpad do 500 kilograma na Gradsku deponiju, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić i podsetio da su napori koje je Grad Subotica učinio na planu problema divljih deponija, dali rezultate, s obzirom da je 2009. godine na području grada bilo 53 divlje deponije, prošle godine ih je bilo 20, a ove godine 16.

- Apelujem na sve nesavesne građane, a ima tu i preduzeća, da nemaju nikakvu potrebu da ilegalno odlažu smeće, jer JKP „Čistoća i zelenilo" iz svih gradskih i prigradskih mesnih zajednica uredno odvozi sav čvrsti komunalni otpad, bez obzira na količinu, rekao je direktor JKP „Čistoća i zelenilo", Slobodan Milošev ističući da građani mogu čak u više navrata tokom dana besplatno odložiti otpad na Gradsku deponiju, a da se sredstva opredeljena za uklanjanje divljih deponija mogu mnogo bolje iskoristiti.

VIDEO

Izvor: Super-info

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti/Politika o kolačićima

 
Vrh
strane