E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Вести

У току уклањање дивље депоније у Доњем Таванкуту

Градоначелник Суботице Стеван Бакић са сарадницима и директор ЈКП „Чистоћа и зеленило" Суботица, Слободан Милошев, обишли су радове на уклањању дивље депоније на Малиновом путу у Доњем Таванкуту, што је највећа дивља депонија на територији града Суботице, а поред ове локације отпад ће до 15. јула бити уклоњен са још 6 локација: на путу Нови Жедник - Чантавир, поред Логистичког центра, у Лошињској улици, затим код Пачирске пруге и у Месној заједници "Кер". Радове изводи ЈКП „Чистоћа и зеленило". Средства су обезбедили Град Суботица у висини од 1,8 милиона динара, а 2,2 милиона динара је определило Министарство заштите животне средине.

Према речима градоначелника Стевана Бакића, са ове дивље депоније на Малиновом путу биће однето преко 672 кубна метра, или 408 тона отпада, а вредност само ових радова прелази 2 милиона и 385 хиљада динара, док је у протеклих пет година из градског буџета утрошено више од 18,5 милиона динара за чишћење дивљих депонија.

- Једноставно јавност Суботице мора да зна о којим цифрама се ради и колико ово кошта град због неодговорних појединаца који праве ове дивље депоније. И овом приликом апелујем на те појединце да престану са одлагањем отпад на јавним површинама града, поготово из тог разлога што је ЈКП „Чистоћа и зеленило" обезбедило сваком грађанину на дневном нивоу да може бесплатно да одложи отпад до 500 килограма на Градску депонију, рекао је градоначелник Стеван Бакић и подсетио да су напори које је Град Суботица учинио на плану проблема дивљих депонија, дали резултате, с обзиром да је 2009. године на подручју града било 53 дивље депоније, прошле године их је било 20, а ове године 16.

- Апелујем на све несавесне грађане, а има ту и предузећа, да немају никакву потребу да илегално одлажу смеће, јер ЈКП „Чистоћа и зеленило" из свих градских и приградских месних заједница уредно одвози сав чврсти комунални отпад, без обзира на количину, рекао је директор ЈКП „Чистоћа и зеленило", Слободан Милошев истичући да грађани могу чак у више наврата током дана бесплатно одложити отпад на Градску депонију, а да се средства опредељена за уклањање дивљих депонија могу много боље искористити.

ВИДЕО

Извор: Супер-инфо

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране