E-mail
0800 151 152 besplatna info linija
Telefon
JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica

Vesti

U toku podmlađivanje rastinja na gradskim zelenim površinama(video)

JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica od ponedeljka intenzivno radi na podmlađivanju rastinja u okviru 25 dečijih igrališta, parkovskih i zelenih površina, gde se vade stara stabla i zamenjuju novim sadnicama bora, tulipovca, kuglastih formi drveća i ukrasnog šiblja, a u Radnoj jedinici "Zelenilo" kažu da će ova aktivnost trajati do septembra. Sadnju cveća najavljuju za maj mesec.

Na dečijem igralištu kod OŠ „10. oktobar“, zbog bezbednosti dece i roditelja biće izvađena stara stabla, a već danas se ona zamenjuju novim sadnicama.

Rukovodioc Radne jedinice "Zelenilo", Izabela Hečko Sobonja kaže da će ukupno biti posađeno oko 450 sadnica stablašica i oko 2800 ukrasnog šiblja, a u planu je i sadnja žive ograde u ukupnoj dužini od 600 metara. Prema njenim rečima radiće se na igralištima, parkovima, u Dudovoj šumi, a u okviru zamene stablašica u ulici Branislava Nušića, stare lipe i brestovi će biti zamenjene lepim jednakim kuglastim formama.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti/Politika o kolačićima

 
Vrh
strane