E-mail
0800 151 152 besplatna info linija
Telefon
JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica

Vesti

Sedam decenija postojanja JKP „Čistoća i zelenilo“(VIDEO)

U Velikoj većnici Gradske kuće JKP „Čistoća i zelenilo“ svečano je obeležilo 70 godina postojanja i 130 godina organizovanog načina održavanja čistoće grada. Ovom prilikom predstavljena je i monografija koja hronološki dokumentuje početke u ovoj oblasti, a predstavljena je i buduća vizija ovog javno - komunalnog preduzeća, kako u pogledu održavanja i uređenja grada, tako i sa ekološkog aspekta u oblasti održivog načina upravljanja otpadom.

- To je pre svega, uključivanje u Regionalni plan upravljanja otpadom. Očekujemo da počne da radi Regionalna deponija i da će Čistoća biti moderan servis građana, da će imati bolji način tretmana otpada u gradu, rekao je direktor JKP „Čistoća i zelenilo“, Slobodan Milošev.

Današnji sistem organizovanog načina održavanja čistoće grada, okupljenima je predstavio tehnički direktor Čistoće, Veselin Šuković ističući da se komunalni otpad prikuplja od oko 30 hiljada domaćinstava i preko 1800 pravnih lica. Prevozi se sa 15 komunalnih vozila, a godišnje se za ovaj posao izvrši 14 hiljada tura transporta, sa oko 42 hiljade tona komunalnog otpada.
- Da bi ovo prevezli, vozilima se pređe 320 hiljada kilometara, što je poređenja radi, dužina kojom se 8 puta može obići planeta, rekao je Veselin Šuković, a trenutak u kom Čistoća obeležava jubilej od sedam decenija postojanja, momenat je u kom razmišlja o budućnosti.
- Ta predviđena budućnost viđena iz našeg ugla, obeležena je spremnom tehničkom dokumentacijom, koja otpad ne tretira kao balast, nego mogući izvor stvaranja novih  vrednosti, u vidu proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, uz maksimalno poštovanje i uvažavanje životne sredine, rekao je Veselin Šuković.

Svečanom obeležavanju jubileja od sedam decenija postojanja Čistoće, prisustvovali su predstavnici državnih i pokrajinskih organa, Grada kao osnivača, javnih preduzeća i mesnih zajednica. 

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti/Politika o kolačićima

 
Vrh
strane