E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Вести

Седам деценија постојања ЈКП „Чистоћа и зеленило“(ВИДЕО)

У Великој већници Градске куће ЈКП „Чистоћа и зеленило“ свечано је обележило 70 година постојања и 130 година организованог начина одржавања чистоће града. Овом приликом представљена је и монографија која хронолошки документује почетке у овој области, а представљена је и будућа визија овог јавно - комуналног предузећа, како у погледу одржавања и уређења града, тако и са еколошког аспекта у области одрживог начина управљања отпадом.

- То је пре свега, укључивање у Регионални план управљања отпадом. Очекујемо да почне да ради Регионална депонија и да ће Чистоћа бити модеран сервис грађана, да ће имати бољи начин третмана отпада у граду, рекао је директор ЈКП „Чистоћа и зеленило“, Слободан Милошев.

Данашњи систем организованог начина одржавања чистоће града, окупљенима је представио технички директор Чистоће, Веселин Шуковић истичући да се комунални отпад прикупља од око 30 хиљада домаћинстава и преко 1800 правних лица. Превози се са 15 комуналних возила, а годишње се за овај посао изврши 14 хиљада тура транспорта, са око 42 хиљаде тона комуналног отпада.
- Да би ово превезли, возилима се пређе 320 хиљада километара, што је поређења ради, дужина којом се 8 пута може обићи планета, рекао је Веселин Шуковић, а тренутак у ком Чистоћа обележава јубилеј од седам деценија постојања, моменат је у ком размишља о будућности.
- Та предвиђена будућност виђена из нашег угла, обележена је спремном техничком документацијом, која отпад не третира као баласт, него могући извор стварања нових  вредности, у виду производње енергије из обновљивих извора, уз максимално поштовање и уважавање животне средине, рекао је Веселин Шуковић.

Свечаном обележавању јубилеја од седам деценија постојања Чистоће, присуствовали су представници државних и покрајинских органа, Града као оснивача, јавних предузећа и месних заједница. 

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране