E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Политика о колачићима

Политика о колачићима

Са циљем да сваком кориснику који посећује веб страницу пружимо лако и неометано кретање кроз странице, овај сајт користи колачиће, односно, незнатну количину информација која се шаље Вашем рачунару. У складу са Законом о заштити података о личности, у обавези смо да, пре слања колачића, добијемо Ваш пристанак те Вас због тога обавештавамо о значају колачића за Ваше корисничко искуство.

Шта су колачићи?

Колачићи (енг. Цоокиес) представљају врсту информација која се шаље Вашем рачунару од стране интернет странице коју сте посетили. Да би странице могле да шаљу те информације Вашем рачунару, оне претходно чувају податке о коришћењу дате веб странице. Најчешће информације које колачићи чувају, а тичу се Вас, како корисника, јесу језик на ком претражујете услуге и ИП адреса. Управо због ових колачића, следећи пут кад отворите исту веб страницу, приказаће се садржај који је прилагођен Вашим потребама.

Иако колачићи имају ту способност да чувају велики број информација, они нису у стању да приступе Вашим личним подацима, односно, подацима за које им Ви нисте дали приступ. Дакле, не постоји могућност да колачићи приступе датотекама на Вашем рачунару, Вашој е-маил адреси, имену или било чему другом, уколико Ви нисте сами пружили те информације.

Које све врсте колачића постоје?

Постоје различите врсте колачића. Неке од њих служе како би се обезбедило правилно фукционисање услуга, док су други намењени да прикупљању информација о коришћењу одређених веб страница.

Колачићи прве стране и колачићи треће стране

То се односи се на то који веб домен поставља колачиће. Колачићи прве стране су они које поставља сајт који у том тренутку корисник посећује - сајт који је приказан у пољу за УРЛ. Колачиће треће стране поставља домен који не припада сајту који корисник у том тренутку посећује. Ако корисник посети сајт и други ентитет постави колачић кроз тај сајт, то је колачић треће стране.

Трајни колачићи

Ови колачићи остају на корисничком уређају у временском периоду наведеном у колачићу. Они се активирају сваки пут када корисник посети страницу која је креирала тај одређени колачић.

Колачићи сесије

Ови колачићи омогућавају повезивање акција корисника током сесије претраживача. Сесија претраживача почиње када корисник отвори прозор претраживача и завршава када затвори прозор претраживача. Колачићи сесије се креирају привремено. Када затворите претраживач, сви колачићи сесије се бришу.

цистоца-су.цо.рс користи привремене и сталне колачиће.

Привремене колачиће користимо како бисмо Вам омогућили да приступите садржају интернет страница и давали коментаре.

Трајне, односно, сталне колачиће користимо како бисмо боље разумели Ваше навике, жеље и потребе и на тај начин прилагодили садржај Вама. Додатно, сталне колачиће користимо приликом регистрације, односно, пријављивања на Ваш налог. Имајте на уму да приликом коришћења сталних колачића нисмо у могућности да приступимо Вашим подацима о личности. 

Јутјуб

Понекад уграђујемо видео снимке са Јутјуба. Коришћење колачића на Јутјубу уређује Гуглова политика приватности.

Колачићи друштвених мрежа

Да бисте једноставно делили наш садржај на друштвеним мрежама наш сајт има дугмад за дељење.

Степен заштите приватности података ц́е се разликовати од друштвене мреже до друштвене мреже, и зависити од подешавања приватности коју сте изабрали на овим мрежама.

Искључивање колачића

Обично можете искључити колачиће прилагођавањем подешавања претраживача да бисте спречили прихватање колачића. Међутим, вероватно ћете ограничити функционалност наших и великог броја других сајтова, јер су колачићи стандардни део већине савремених сајтова.

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране