E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Зоохигијена

О прихватилишту

Применом Закона о добробити животиња желимо да утичемо на контролу и смањење популације напуштених животиња у граду. За пса се каже да је човечји најбољи пријатељ. Али да ли је сваки човек баш пријатељ псу? За мачке кажу да су себичне и дивље, а шта је са оним људима који себично избаце недужна бића на улицу, јер нису тако лепа, добра и нису више тако слатка као кад су била мала. Где је људска хуманост код таквих појединаца?

Да ли сте се запитали колико љубави може да вам пружи напуштена животиња? Безграничну, јер свака од тих малих душа зна шта је прошла на улици глад, жеђ, малтретирање… Ваша љубав, нежност и топао дом поклоњен једном нашем псу или мачки из прихватилишта лечи све њихове ране задобијене на улици.

Наши пси и мачке су 24 сата под надзором ветеринара, чиповани су, вакцинисани, очишћени од паразита, стерилисани и фино васпитани кроз програм социјализације и као такви иду у нове домове.

Они имају један од најбољих смештаја на територији Републике Србије, максималну пажњу и негу запослених. Али недостаје им само једно, власник-пријатељ којег ће имати само за себе и коме ће они пружити љубав.

И да не заборавите молбу једнога пса и мачке:

"Воли ме онаквог какав јесам, јер си ме ти бирао. Ја немам ту могућност да бирам пријатеља и господара. Дај ми времена да схватим шта од мене тражиш. Пре него што ме у току обуке изгрдиш, преиспитај себе, можда ти грешиш или ја не могу да схватим шта ти желиш. Воли ме, ја живим од твоје љубави. Немој се љутити на мене и немој ме кажњавати. Ти ипак имаш свој посао, своје пријатеље, своју разоноду, а ја имам само тебе. Причај са мном. Иако се теби чини да те не разумем, ипак знам шта мислиш и осећаш. Знај, ја не заборављам како се са мном поступа. Размисли пре него што ме удариш. Са лакоћом те могу угристи/огребати, али то не желим да чиним. Не сматрај ме играчком док сам мали и сладак, да би ме касније одбацио, јер је моја љубав према теби вечна. Брини о мени када остарим, останем без зуба, оглувим, ослепим, престанем да се крећем и о теби ће се неко бринути, старост је иста за све. За мене је с тобом све лакше. Кад ме више не буде било, немој туговати, већ усрећи неког новог пријатеља из Прихватилишта и воли га као што си мене волео."

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране