E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Вести

Вести

08.06.2010.Наградни конкурс за најлепшу башту или балконЈКП “Чистоћа и зеленило” позива све заинтересоване да се пријаве за избор најлепше баште или најлепшег балкона који организујемо у оквиру акције Велико спремање Србије, и која, између осталог, има за циљ подизање еколошке свести и културе живљења у градском окружењу. Право учешћа имају баштовани-власници башти или балкона, са територије Града Суботице. Пријаву са напоменом – За избор најлепше баште или најлепшег балкона, могу слати на адресу ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Јожефа Атиле 4. или донети лично до 06. Јула, након чега ће комисија по обиласку терена извршити избор и 16. јула прогласити победнике. Награде ће се доделити у категорији најлепша башта и у категорији најлепши бакон. Уз пријаву је потребно послати до три фотографије, не старије од месец дана, као и контакт адресу и телефон власника баште/балкона. Пријаву и фотографије можете послати и путем е-маила на адресу: законкурс@гмаил.цом Награде обезбеђују главни спонзори ове акције: “Скала Греен” Суботица; “Пољоопскрба” Суботица; и Расадници “Џамбола” и “Лигуструм” те ЈКП “Чистоћа и зеленило”. Наша адреса је: Јожефа Атиле 4., а телефон за додатне информације: 024/620 - 423
02.06.2010.САОПШТЕЊЕЈКП „Чистоћа и зеленило“ Суботица обавештава грађане да се у суботу 05.06.2010.године обележава Дан планете Земље. Тим поводом ЈКП „Чистоћа и зеленило“ ће бити укључено у велику акцију „Чишћења Србије“. Промовисаће се активности које се односе на примарну селекцију отпада. Овим путем молимо грађане који живе у кућама да у СУБОТУ 05.06.2010.год. изнесу ПАПИР и ПЛАСТИКУ испред својих домаћинстава до 10 часова, а грађани који живе у вишим стамбеним јединицама (зградама) да ПАПИР и ПЛАСТИКУ изнесу и оставе поред контејнера у које одлажу кућно смеће, такође, до 10 часова. Радници ЈКП „Чистоћа и зеленило“ ће покупити поменути отпад. Напомињемо да су у питању активности на промовисању селективног одлагања отпада, па зато молимо грађане да искључиво износе ПАПИР и ПЛАСТИКУ. У нади да ће грађани разумети важност ове акције, као и да ће активно учествовати у селективном одлагању отпада убудуће.
26.05.2010.Ново прихватилиштеГрад Суботица и Аутономна покрајина Војводина су проблем паса луталица у нашем граду приоритено рангирали и уложли напор и средства у циљу његовог решавања. Наше је предузеће изабрано да оствари пројекат изградње новог азила за псе, који ће бити по свим важећим стандардима. Купљен је плац, испословане све дозволе, изграђен објекат за боравак радника са санитарним чвором и део боксова, а сада је току изградња приступне саобраћајнице са паркинг простором. Следи изградња и 350 м² боxова за смештај паса и мачака, а по том хортикутурно уређење и опремање. Радови ће се одвијати у складу са приливом новца. Ово прихватилиште је финансирано средствима Града и Фонда за разој Војводине. До сада је утрошено непуних 15 милиона, а очекје се још толико за завршетак изградње и опремања. Ново прихватилиштес налази у Тук угарницама бр 35, тј непосредно поред пречистача отпадних вода, на уласку у град из правца Сенте и излаза са ауто пута Суботица исток. Док се оно не заврши, наши пси ће и даљ боравити прхватилишту у Гањо шору.
21.05.2010.Дудова шума десеткованаКоначни обрачун овонедељних климатских недаћа, олујних ветрова и упорне кише, за наш најпосећенији парк у граду Дудову шуму, је поражавајући. Овај наш једини центални парк је у последњој недељи остао без 11 дрва која су се срушила или опасно нагнула услед ветра и расквашене земље. Падали су целтиси – гелегуње, гледичија, софора, јасен, а један храст и бела топола су се опасно нагнули, па су морали бити уклоњени због безбедности. Да подсетимо де је јесенас се северне стране, код тениских терена, десет стабала уклоњено по налогу Комуналне инспекције и то 5 великих аутохтоних белих топола, неколико целтиса/гелегуња, јасен и каталпе. Многи неће моћи препознати нови пејсаж овог омиљеног суботичког парка, јер су наведене промене настале управо на најогољенијем, центалном и северном делу. Наше ће предузеће изаћи са предлогом према Граду и МЗ Дудовој шуми, да се на јесен овај парк допуни са нових 40 садница дуда, да се донекле надокнади овај губитак, а и због тога што их у Дудовој шуми више нема ни једног.
23.03.2010.ПРОЛЕЋНО ЧИШЋЕЊЕ И УРЕЂЕЊЕ1. У склопу пролећног комуналног уређења градских и ванградских месних заједница ЈКП «Чистоћа и зеленило» поставља контејнере В=5 mᶟ за сакупљање кабастог отпада из домаћинстава. Контејнери су на истој локацији по програму, а празне се по потреби. Након уклањања контејнера у градским месним заједницама Интервентна група ЈКП «Чистоћа и зеленило» врши уређење пунктова. У вангардским месним заједницама Хајдуково, Шупљак, Бачки Виногради, Келебија, Биково, Мала Босна, Таванкут, Љутово, Бајмок, и Мишићево, радове изводи ЈКП “Чистоћа и зеленило” Суботица. На територији где врши свој редован рад, Чантавир, Душаново, Вишњевац, Стари Жедник Нови Жедник и Ђурђин, акцију спроводи ДП “Комвал” Чантавир. Акција се одвија у временском периоду од 29.марта до 23. априла 2010. године, према распореду који је дат у прилогу Програма. Оперативни план у којем се одређују пунктови и време акције, дат је у прилогу, и саставни је део овог Програма.

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране