E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Вести

Обавештење за становнике МЗ Келебија

Обавештавају се становници – власници непокретности са територије Месне заједнице Келебија да ће ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица извршити увођење у регистар корисника услуга сакупљања и одвожења комуналног отпада из домаћинстава у МЗ Келебија и да ће почев од 02.07.2018. године вршити услугу у смислу члана 7. и 18. Одлуке о управљању комуналним отпадом.
Корисници комуналне услуге дужни су да комунални отпад одлажу у посуде за сакупљање отпада (типске посуде – канте запремине 120 л) уколико их поседују или у полиетиленске вреће (без обзира на боју) запремине од 50 до 120 литара. Отпад од кошења и баштенски отпад такође одлагати у полиетиленске вреће (без обзира на боју) у распону запремина као за комунални отпад. Отпад од орезивања исећи на максималну дужину од 50 цм, везати у снопове и одложити поред врећа.Сав комунални отпад који се одложи мимо горе наведених услова неће се одвозити.
Одвожење комуналног отпада вршиће се по подељеном терену са територије МЗ Келебија по режиму два пута месечно сваки терен - почев од 02.07. текуће године и то 1 - десна страна насеља од пута Едварда Кардеља (Келебијски пут) гледаући из правца Суботице, и 2 - лева страна насеља од пута Едварда Кардеља (Келебијски пут) гледајући из правца Суботице у понедељак 09.07. и тако наизменично сваког понедељка у месецу.

Молимо будуће кориснике комуналне услуге да комунални отпад припремљен на горе описан начин, одложе на дан предвиђен за одвожење комуналног отпада испред својих објеката на јавну површину на место ближе саобраћајници на коме возило ЈКП "Чистоћа и зеленило" има несметан приступ.
Одвожење комуналног отпада путем полиетиленских врећа становницима МЗ Келебија вршиће се све до поделе посуда за сакупљање отпада (типских канти).

У периоду од 4. до 25. јуна 2018. године ЈКП "Чистоћа и зеленило" ће, у циљу одржавања комуналног реда на територији МЗ Келебија, вршити услугу сакупљања и одвожења комуналног отпада из домаћинстава припремљеног на претходно описан начин, без накнаде.

Режим сакупљања и одвожења без накнадеће организоваће се по следећем:
04.06. понедељак – део МЗ са десне стране пута Едварда Кардеља гледајући из правца Суботице
11.06. понедељак – део МЗ са леве стране пута Едварда Кардеља гледајући из правца Суботице
18.06. понедељак – део МЗ са десне стране пута Едварда Кардеља гледајући из правца Суботице
25.06. понедељак – део МЗ са леве стране пута Едварда Кардеља гледајући из правца Суботице

За извршену услугу почевши од јула 2018. године, ЈКП "Чистоћа и зеленило" ће издавати рачун у складу са Одлуком о ценама услуга управљања комуналним отпадом – услуга сакупљања , одвожења и депоновања отпада (цена са ПДВ-ом месечно по домаћинству је 392,00 динара).

За издате рачуне по извршеној услузи корисници ће моћи рекламирати рачуне у року од 8 (осам) дана од дана пријема рачуна. Рекламације ће се моћи вршити у ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Суботица, на адреси Јожефа Атиле 4, Суботица, сваког радног дана од 7 до 15 часова, као и у канцеларији МЗ Келебија у времену од 11 до 18 часова радним данима. У договору са МЗ Келебија радно време шалтера за рекламације у просторијама МЗ може да се измени у зависности од потреба грађана.

НАПОМЕНА: Од дана 02.07.2018.године повлаче се „ЕКО КОНТЕЈНЕРИ“ са територије МЗ Келебија.

ЈКП „Чистоћа и зеленило“

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране