E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Зоохигијена

"Звезде" Прихватилишта за напуштене псе и мачке: Медена и Мицика

Медена је једногодишњи пас мешанац, златно-беле длаке, енергичног и разиграног карактера, док је Мицика умиљато шарено маче које запосленима прави друштво у канцеларијским просторијама.

Како се приближавамо боксу у којем је смештена, Медена једва да може да сакрије одушевљење, најпре машући репом, а потом скачући и лајући све јаче и јаче, док је мирно и помало зачуђено посматра њена цимерка Дона, бигл са којим дели кућицу. На отворена врата која воде у двориште, Медена је истрчала у пуној брзини, крећући се у круг, од једног до другог бокса, тако да поздрави све своје пријатеље с којима свакога дана борави у Прихватилишту за напуштене псе и мачке. 

Медена је један од ретких паса код којих сам видела да има такву енергију - каже Александра Буквић која руководи градским Прихватилиштем, док је гледа како неуморно истрчава већ десети друг. - Она је врло темпераментра, експолозивна, воли да се мази, да трчи. Врло је послушна. Тренутно живи у боксу са једним биглом, који је нешто дугачијег карактера и њих двоје се добро слажу, јер када Медена претера и постане досадна, Дона јој објасни да не треба да буде.

Медена је једини пас којег је Прихватилиште одузело власнику, због тешког злостављања и озбиљних повреда у пределу главе које је задобила још као штене, старо свега три месеца. Бригу о њој преузели су ветеринари и други запослени у Прихватилишту, трудећи се да уз лечење, пажњу и љубав, преброди негативно искуство за које су се плашили да никада неће оставити из себе.

- Имала је доста велике трауме, али она није изгубила поверење према људима. Као да се ништа није десило, тако прилази људима - наставља Александра, док се Медена враћа са трчања, спремна за упознавање и мажење. - Она је диван пас, али до сада нисмо успели да пронађемо адекватног удомитеља. Њој би пријао власник који је истог карактера, који воли да се шета, који би могао пуно да се игра са њом и који има пространо двориште тако да она може да се истрчава и ужива, а она ће то вратити безграничном љубављу.

Док Медена царује двориштем, канцеларије чува Мицика, прво и за сада једино напуштено маче које је пре неколико месеци стигло у Прихватилиште. Врло брзо се одомаћила, те нас као права "газдарица" дочекује на степеништу и полако спроводи у обилазак простора који је под њеном заштитом, а потом се успиње на радитатор, омиљено место с којег посматра околину кроз окно прозора.

Мачке су друштевне животње и на неки начин је и њој лепше да је ту са нама, него да је сама напољу. Јако је фина и културна, много воли да се игра и надам се да ћемо је ускоро удомити и да ћемо имати и друге маце у нашем Прихватилишту - поручила је уз осмех Александра.

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране