E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Зоохигијена

Од пса луталице до филмског живота: Прича о Лари

Већина одбачених паса који заврше у градском Прихватилишту, ту ће остати до краја свога живота , осим ако их неко не удоми. Доносимо једну такву причу о псу Лари, која је својим новим власницима пружила много радости, а они њој – живот као на филмском платну.

Ово је Лара, пас ког је Наташа Милојевић усвојила из градског Прихватилишта. Лара је била поклон за њеног супруга, а од пет паса које су јој били ужи избор, одлучила се баш за Парку, како се тада звала, јер је како каже, показала највише интересовања за њу. Данас Лара живи као на филму. Брачни пар Милојевић ради за филмску продукцију у Будимпешти, која је „пет фриендлy“ и како њена власница прича, она у потпуности прати њихов темпо живота.

Ипак, Ларин живот није био ни мало филмски. Била је изгладнела и мршава луталица када су је радници градског Прихватилишта ухватили и унели у азил. Ту је, као и сваки пас, стерилисана, чипована и вакцинисана,али и социјализована,  и након пола године уследио је, како ће се испоставити, судбоносни позив и сусрет који је свима променио животе. Наташина порука је  да људи обрате пажњу на Градски азил, јер како каже, запослени овде пружају максимум љубави спасеним животињама, упркос ограниченим ресурсима.  

А процедура за удомљење је веома једноставна, објашњава Александра Буквић, руководилац Радне јединице ЗОО хигијена у ЈКП „Чистоћа и зеленило“.  Сви пси се могу видети на сајту „Чистоће“ у одељку „Прихватилиште“, а затим и лично упознати.  

Како би што више прича добило срећан крај попут Ларине, неопходно је да се што више људи угледа на Наташу, будући да је капацитет од 268 места попуњен до последњег места и нема простора за улаз нових паса. Из Прихватилишта позивају грађане да удоме псе, јер је то једини начин да нове луталице добију шансу и буду спасене.

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране