E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Зоохигијена

Данијела Пејић сања бољи живот али је све лакше уз удомљеног пса из Прихватилишта

 

Нашој суграђанки Данијели Пејић живот  у мраку додатно отежавају лоши услови живота. Упркос томе, ова 24-годишња девојка несаломиве воље мотивацију проналази у подршци мајке Кате, Удружења  слепих и слабовидих као и у псу Лори, ког је усвојила из Прихватилишта за псе и мачке.

Данијела Пејић остала је без вида у једанаестој години након операције хипофизе. Упркос томе,  завршила је основну школу и гимназију.  Волела би да се запосли у Удружењу слепих и слабовидих где тренутно волонтира и где се, како каже, осећа корисно и прихваћено.  Завршила је обуку кретања уз помоћ белог штапа, савладала је ,,Брајеву азбуку“ и слепо куцање, а оно што би јој додатно олакшало свакодневне активности је пресељење у град.

Упркос животу у мраку и борби са егзистенцијалним проблемима, ова храбра девојка је из љубави према животињама усвојила  два пса из  градског прихватилишта. Кали је нестала током новогодишњих празника, а Лора је, истиче,  диван пас који јој улепшава  дане,  пружа заштиту, мотивацију и подршку.

Данијела и њена мајка Ката живе у трошној кући у Ђурђину, од накнаде и туђе помоћи и неге. Свакодневно долазе у град, у Удружење слепих и слабовидих, а с обзиром на девојчино отежано кретање, много би им значио смештај у граду.

Из Прихватилишта за псе и мачке поручују да се на Данијелин пример могу угледати сви људи добре воље и помоћи њеној породици,  као што је она помогла псима који су терапеутски деловали на њу и узвратили јој безграничном љубављу.

Сви суграђани који желе да помогну Данијели Пејић и њеној мајци у борби са немаштином могу се јавити у Савез слепих и слабовидих особа у нашем граду, а уколико неко има информацију о несталом псу Кали за којим Данијела и даље трага, може се обратити Прихватилишту за псе и мачке. 

 

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране