E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Зоохигијена

Четвороножни љубимци чекају власнике


Број враћених паса на основу очитавања чипа током прошле године био је већи од педесет док је  број удомљења  премашио 70, подаци су  Градског Прихватилишта за псе и мачке. Подсећају да је одговорно власништво нешто чему се тежи, а осим адекватних услова, редовних ветеринарских прегледа  обавезне вакцинације, чиповања, стерилизације и социјализације важно је смањити број луталица и напуштених животиња, што се може постићи  удомљавањем.

Иако пси у прихватилишту  имају све неопходне услове, потребна им је љубав  будућег  власника, напомиње Александра Буквић, руководилац Радне јединице Зоо хигијене ЈКП ,,Чистоћа и зеленило“. Процедура удомљења паса је бесплатна и једноставна, а у прихватилишту  осим око 270 паса борави  и једна мачка.   

Међу псима који су спашени, новог власника чека и куца Медена која је била жртва насиља над животињама.

Мачка по имену Мицика стара годину и по дана  је пре два месеца спашена са улице, тренутно се  налази у прихватилишту спремна  за удомљење. Процедура за  удомљавање мачака је слична процедури која се врши приликом удомљења  паса, а животиње из градског прихватилишта  можете удомити  радним данима од 9 до 15 часова.

Детаљније информације о раду прихватилишта можете пронаћи  на сајту ЈКП ,,Чистоће и зеленила“, а  власници  чији је љубимац нестао, могу поднети пријаву уз опис несталог пса како би се убрзао процес проналаска. Они који желе да удоме пса, у регистру који се такође налази на сајту, могу пронаћи описе свих паса из прихватилишта.

Прузето хттп://www.твсуботица.цом/индеx.пхп?ц=вест&вестид=6018&слидер=офф&лг=ср

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране