E-mail
0800 151 152 besplatna info linija
Telefon
JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica

Zoohigijena

Četvoronožni ljubimci čekaju vlasnike


Broj vraćenih pasa na osnovu očitavanja čipa tokom prošle godine bio je veći od pedeset dok je  broj udomljenja  premašio 70, podaci su  Gradskog Prihvatilišta za pse i mačke. Podsećaju da je odgovorno vlasništvo nešto čemu se teži, a osim adekvatnih uslova, redovnih veterinarskih pregleda  obavezne vakcinacije, čipovanja, sterilizacije i socijalizacije važno je smanjiti broj lutalica i napuštenih životinja, što se može postići  udomljavanjem.

Iako psi u prihvatilištu  imaju sve neophodne uslove, potrebna im je ljubav  budućeg  vlasnika, napominje Aleksandra Bukvić, rukovodilac Radne jedinice Zoo higijene JKP ,,Čistoća i zelenilo“. Procedura udomljenja pasa je besplatna i jednostavna, a u prihvatilištu  osim oko 270 pasa boravi  i jedna mačka.   

Među psima koji su spašeni, novog vlasnika čeka i kuca Medena koja je bila žrtva nasilja nad životinjama.

Mačka po imenu Micika stara godinu i po dana  je pre dva meseca spašena sa ulice, trenutno se  nalazi u prihvatilištu spremna  za udomljenje. Procedura za  udomljavanje mačaka je slična proceduri koja se vrši prilikom udomljenja  pasa, a životinje iz gradskog prihvatilišta  možete udomiti  radnim danima od 9 do 15 časova.

Detaljnije informacije o radu prihvatilišta možete pronaći  na sajtu JKP ,,Čistoće i zelenila“, a  vlasnici  čiji je ljubimac nestao, mogu podneti prijavu uz opis nestalog psa kako bi se ubrzao proces pronalaska. Oni koji žele da udome psa, u registru koji se takođe nalazi na sajtu, mogu pronaći opise svih pasa iz prihvatilišta.

Pruzeto http://www.tvsubotica.com/index.php?c=vest&vestid=6018&slider=off&lg=sr

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti/Politika o kolačićima

 
Vrh
strane