E-mail
0800 151 152 бесплатна инфо линија
Telefon
ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица

Акције

Градоначелников обилазак радова на уклањању дивље депоније у Келеровом шору на подручју Горњег Таванукта.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и директор Јавно комуналног педузећа "Чистоћа и зеленило" Суботица, Слободан Милошев, обишли су радове на уклањању, према њиховим речима - једне од најгорих несанитарних, дивљих депонија која се налази у Келеровом шору на подручју Горњег Таванукта. Радови су започели 2. септембра и биће окончани за два дана, а према проценама надлежних из Чистоће, са површине од 950 метара квадратних, укупна количина уклоњеног смећа прелази 700 кубних метара.

- То нам је омогућило Министарство заштите животне средине, на челу са министарком Иреном Вујовић, које је покренуло једну велику акцију уклањања 500 дивљих депонија на територији Републике Србије. За ову активност Министарство нам је доделило 2,2 милиона динара, изјавио је градоначелник Стеван Бакић истичући да је на подручју Града Суботице уназад неколико година смањен број дивљих депонија са 53, на 20. Према његовим речима недавно су уклоњене 2 дивље депоније, једна у Чантавиру и друга на Ђурђинском путу у Старом Жеднику, а у плану је да до 1. децембра буде уклоњена и дивља депонија са површине некадашње хемијске индустрије "Зорка". Градоначелник је такође апеловао на еколошку свест грађана, а у циљу сузбијања настанка нових депонија биће постављене табле са упозорењем о забрани бацања смећа.

Апел градоначелника на несавесни део грађана је подржао и директор ЈКП "Чистоћа и зеленило" Суботица, Слободан Милошев истичући да за овакав начин бацања отпада нема потребе.
- ЈКП "Чистоћа и зеленило" са територије целог града и свих месних заједница, уредно врши одвожење чврстог комуналног отпада и нема потребе да загађујемо животну средину овде где живимо, изјавио је Слободан Милошев.

Укупна вредност уклањања дивље депоније у Горњем Таванкуту је 3.096 871 динара, од чега је Министарство заштите животне средине доделило 2,2 милиона динара, а разлику финансира Град Суботица.

Користимо колачиће да бисмо побољшали ваше искуство. Настављајући посету ове странице прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности/Политика о колачићима

 
Врх
стране