Јавно комунално предузеће “Чистоћа и зеленило”

Јожефа Атиле 4, 24000 Суботица, ПИБ: 100961002
Централа: 024/620-444, Директор: 024/620-455
Фаx: 024/620-460, Е-маил: office@cistoca-su.co.rs

Као и у многим другим градовима, и у Суботици је проблем напуштених паса и мачака кулминирао током кризе деведесетих година. Услед општег сиромаштва, небриге, немаштине, некултуре и лоших навика, велики чопори паса су правили проблеме грађанима. Године 2003, одлуком СО Суботица се формира служба за хватање и збрињавање напуштених животиња у склопу ЈКП Чистоћа и Зеленило. Ради потребе ове службе, адаптирана је одгајивачница „Ладy оф Амарилло“ у Гањо шору, у предграђу Суботице, купљена је и повољнија локација која се припрема за трајни смештај животиња. Специјално возило и опрема је набављена ради што хуманијег третмана животиња. Напуштени пси и мачке се, након хватања и уклањања са улице, ветеринарски прегледају, третирају против паразита, лече уколико је потребно и смештају у отворене или затворене боксове. 

Прихватилиште за псе и мачке ЈКП „Чистоћа и зеленило“, простире се на површини од 5.300 квадратних метара, а у њему је тренутно смештено 79 паса. Усвајање паса од стране грађана представља једино решење које може растеретити прихватилиште. 

Неодговорно понашање власника је стални генератор нових проблема и недаћа. Зато молимо и апелујемо на грађане да своје љубимце чувају, пазе, па и кастрирају, јер сигурно не желе да деца њихових/бивших/ љубимаца буду на улици изложени великим патњама. Будући да је искуство показало да су кризе генератори напуштања паса, а управо смо у једној таквој, апелујемо на свест грађана нашег града да то ипак не чине. 

Град и наше предузеће улажу пуно напора да би се овај проблем решио на адекватан начин, али последњу реч имају сами грађани својим одговорним понашањем према човековим најбољим пријатељима. 

Зато: УСВОЈИТЕ ПСА, и НЕ НАПУШТАЈТЕ ГА! Тел. прихватилишта: 024/620 – 450.