Јавно комунално предузеће “Чистоћа и зеленило”

Јожефа Атиле 4, 24000 Суботица, ПИБ: 100961002
Централа: 024/620-444, Директор: 024/620-455
Фаx: 024/620-460, Е-маил: office@cistoca-su.co.rs

У организацији зоохигијене ЈКП „Чистоћа и зеленило“, Прихватилиште за напуштене псе и мачка и Суботичких њушкица, у суботу 05.05.2018. у Дудовој шуми је одржано дружење паса под називом „Котрљање са Ајшом“.

Дружење под називом ,,Котрљање са Ајшом“ - назив је добило по псу инвалиду који се креће помоћу колица, а којег су наши суграђани први пут имали прилику да виде, јер до сад није излазила у шетњу. Наиме, Ајша је, видно повређена, пронађена 15. марта на улици, а захваљујући  људској хуманости пас је био хитно збринут у једној ветеринарској амбуланти. Након много прегледа и консултација, помоћу колица која су донација од Удружења из Енглеске, Ајши је омогућено кретање. Како Ајша није била чипована, власник није био познат, па је привремено смештена код волонтерке Бети Хорват. 

Прво овакво окупљање, обележило је и једно удомљење пса из Прихватилишта. Из Градског прихватилишта за псе и мачке луталице кажу да су сви пси, укупно 270, уредно вакцинисани, чиповани, стерилисани или кастрирани и васпитани, јер су прошли кроз програм социјализације паса, и као такви спремни су за удомљавање.

На дружењу је одржано предавање-едукација од стране Прихватилишта за напуштене псе и мачке, грађани су обавештавани зашто је важно чиповати и вакцинисати пса и шта значи одговорно власништво, разговорано је о потреби да наш град  изгради парк за псе .

Осим паса из Прихватилишта и Суботичких њушкица, дружењу је присуствовао велики број наших суграђана са својим кућним љубимцима.