Јавно комунално предузеће “Чистоћа и зеленило”

Јожефа Атиле 4, 24000 Суботица, ПИБ: 100961002
Централа: 024/620-444, Директор: 024/620-455
Фаx: 024/620-460, Е-маил: office@cistoca-su.co.rs


Број враћених паса на основу очитавања чипа током прошле године био је већи од педесет док је  број удомљења  премашио 70, подаци су  Градског Прихватилишта за псе и мачке. Подсећају да је одговорно власништво нешто чему се тежи, а осим адекватних услова, редовних ветеринарских прегледа  обавезне вакцинације, чиповања, стерилизације и социјализације важно је смањити број луталица и напуштених животиња, што се може постићи  удомљавањем.

Иако пси у прихватилишту  имају све неопходне услове, потребна им је љубав  будућег  власника, напомиње Александра Буквић, руководилац Радне јединице Зоо хигијене ЈКП ,,Чистоћа и зеленило“. Процедура удомљења паса је бесплатна и једноставна, а у прихватилишту  осим око 270 паса борави  и једна мачка.   

Међу псима који су спашени, новог власника чека и куца Медена која је била жртва насиља над животињама.

Мачка по имену Мицика стара годину и по дана  је пре два месеца спашена са улице, тренутно се  налази у прихватилишту спремна  за удомљење. Процедура за  удомљавање мачака је слична процедури која се врши приликом удомљења  паса, а животиње из градског прихватилишта  можете удомити  радним данима од 9 до 15 часова.

Детаљније информације о раду прихватилишта можете пронаћи  на сајту ЈКП ,,Чистоће и зеленила“, а  власници  чији је љубимац нестао, могу поднети пријаву уз опис несталог пса како би се убрзао процес проналаска. Они који желе да удоме пса, у регистру који се такође налази на сајту, могу пронаћи описе свих паса из прихватилишта.

Прузето хттп://www.твсуботица.цом/индеx.пхп?ц=вест&вестид=6018&слидер=офф&лг=ср