Јавно комунално предузеће “Чистоћа и зеленило”

Јожефа Атиле 4, 24000 Суботица, ПИБ: 100961002
Централа: 024/620-444, Директор: 024/620-455
Фаx: 024/620-460, Е-маил: office@cistoca-su.co.rs

"Звезде" Прихватилишта за напуштене псе и мачке: Медена и Мицика

понедељак,01април2019

Медена је једногодишњи пас мешанац, златно-беле длаке, енергичног и разиграног карактера, док је Мицика умиљато шарено маче које запосленима прави друштво у канцеларијским просторијама.

Уједи паса луталица скупо коштају Суботицу

уторак,19фебруар2019

У циљу смањења уједа и стављања под контролу напуштених животиња, осмишљена је Стратегија под називом "Ухвати, стерилиши, пусти", којом би се ухваћене животиње чиповале, вакцинисале, стерилисале и прошле кроз програм социјализације, а као тако обрађене, враћале на одређену територију која је безбедна како за њих, тако и за грађане, односно ван оквира школа, обданишта и здравствених установа. Како објашњава Буквић, Прихватилиште је обимски спремно да започне с реализацијом програма, али се још увек чека мишљење и потврда Управе за ветерину при Министарству за пољопривреду.

Четвороножни љубимци чекају власнике

уторак,19фебруар2019
Четвороножни љубимци чекају власнике

Готово половина ухваћених паса има власника

уторак,12фебруар2019

Током прошле године, у градском Прихватилишту за напуштене псе и мачке смештено је укупно 104 пса, од чега је 51 пас, након очитавања података са чипа или уз помоћ друштевих мрежа, враћен својим власницима.

Данијела Пејић сања бољи живот али је све лакше уз удомљеног пса из Прихватилишта

четвртак,07фебруар2019
Данијела Пејић сања бољи живот али је све лакше уз удомљеног пса из Прихватилишта

У Прихватилишту за напуштене псе и мачке у Суботици имају све што пожеле, али им недостаје љубав будућих власника.УДОМИ НЕ КУПУЈ.

понедељак,04фебруар2019

У суботичком Прихватилишту за напуштене псе и мачке, које ради у оквиру ЈКП "Чистоћа и зеленило", тренутно борави 265 паса. Све животиње су чиповане, вакцинисане, стерилисане, већина је прошла програм социјализације и једино што још може да их усрећи је удомљење.

Ревакцинација и дехелминтизација паса у Прихватилишту

петак,19октобар2018
Ревакцинација и дехелминтизација паса у Прихватилишту

У Прихватилишту за напуштене псе и мачке у току је редовна годишња ревакцинација против беснила и чишћење од цревних паразита, које ЈКП "Чистоћа и зеленило" редовно реализује на годишњем, односно полугодишњем нивоу када је реч о дехелминтизацији. Пси су социјализовани и спремни за удомљавање, а многи од њих су велике мазе иако су пре доласка у прихватилиште имали горка искуства.

Шишали су ме моји пријатељи сад само да се неко заљуби у мене и да ме води кући

уторак,25септембар2018
Шишали су ме моји пријатељи сад само да се неко заљуби у мене и да ме води кући

Моје име је Коки нашли су ме на Палићу запуштеног, гладног и изгубљеног. Моји драги пријатељи су ме сместили у Прихватилилиште. Нисам више гладан, жедан и сам, овде имам пуно пријатеља, али ипак ми нешто недостаје једна особа једна породица којој ћу пружити безграничну љубав. Сад сам и ошишан само да се неко заљуби у мене.

Умиљата Дара пронашла нови дом

среда,19септембар2018
Умиљата Дара пронашла нови дом

Срећница која је усвојена, пас Дара, имала је тежак пут до свог новог топлог дома. Она је заједно са штенцима пронађена на Келебији, када су радници ЈКП "Чистоће и зеленила" затекли више злостављаних и брутално усмрћених паса. Иако је шетњу двориштем започела срамежљиво, сваким наредним кораком Дара је била бржа и сигурнија, да би на крају похрлила у загрљај новог власника.

Извештај Прихватилишта за напуштене псе и мачке за 2017.

понедељак,25јуни2018