Јавно комунално предузеће “Чистоћа и зеленило”

Јожефа Атиле 4, 24000 Суботица, ПИБ: 100961002
Централа: 024/620-444, Директор: 024/620-455
Фаx: 024/620-460, Е-маил: office@cistoca-su.co.rs

Орезивање грана

четвртак,04фебруар2010
Орезивање грана

Сваке треће године радници радне јединице “Зеленило”подкрешу гране сваког дрвету у граду које се налази у уређеним дрворедима. Да се ово не ради, дрва би била запуштена и представљала би опасност по грађане и њихову имовину. Стабла која се налазе испод електричних инсталација захтевају посебан третман, режу се јако кратко да не би својим гранама ометале дистрибуцију електричне енергије. Стабла се морају орезати за време мировања, тако да се мора радити и по скоро немогућим условима, чак и онда када снег и лед окују гране. Све су то нормалне ситуације: лети вруће, зими хладно, али посао се уради увек како треба.

Снежна зима

недеља,31јануар2010

Док се остали Суботичани одмарају и угодно проводе своју недељу, радници нашег предузећа су и овај пут вредно и спремно кренули у чишћење снега. Нова мултифункционална машина ( „Жаба“ од миља ), која се може користити за преко 10 различитих радних операција, нашла је изврсну примену и у чишћењу тротоара и бициклистичких стаза. Наиме, ова машина користи ротирајућу пластичну четку, уместо даску за гурање снега и сол. Овако се мање хабају тротоари, а уједно су боље и очишћени. Радници зимске службе су ове године морали често реаговати, и то најчешће током празника и викенда. „То вам је тако, неко се радује снегу док ми не можемо да бирамо кад ће мо да га чистимо. У колико закаснимо мало, снег се угази, заледи и онда је...

Обавештење о промени радног времена

понедељак,04јануар2010
Обавештење о промени радног времена

ЈКП “ Чистоћа И Зеленило” обавештаве све кориснике услуга да због Божића предузеће неће вршити одношење комуналног чврстог отпада, (кућног смећа), само у четвртак, 07.01.2010.год. Приградске Месне заједнице где се организовано одношење кучног смећа обавља путем типских џакова, а ред им је у четвртак, 07.,( МЗ Љутово и Таванкут), исто ће се извршити следећи дан, у петак, 08.

Обавештење о промени радног времена

среда,30децембар2009

ЈКП “ Чистоћа И Зеленило” обавештаве све кориснике услуга да предузеће неће вршити одношење комуналног чврстог отпада, (кућног смећа), само у петак 01.01.2010.

Први снег

среда,16децембар2009
Први снег

Ноћас нас је обрадовао први снег. Надамо се да ће и Божић бити бео. Путеви и тротоари су покривени са 1 цм снега, што је довољно да изазове низ клизајућих проблема. ЈКП "Чистоћа и зеленило" је и овај пут снег дочекало спремно, 5 камиона за расипање соли и ризле, 4 трактора и 5 ручних колица са расипачима је од синоћ, 17.45.х (14.Децембра), кренуло у посипање програмом обухваћених саобраћајница. До данас у 5.10 х су све предвиђене саобраћајнице биле посуте сољу и ризлом. Од стране ЈП "Дирекција за изградњу града", издат је налог за рад по проширеном програму, а то значи да се посипају и тротоари у насељу Прозивка, део улица у Теслином насељу, као и бициклистичке стазе према Палићу, Келебији, Маковој Седмици и Црвеном...

Избори за руководство синдиката

уторак,15децембар2009
Избори за руководство синдиката

Дана 15.12.2009. одржани су редовни избори за руководство синдиката ЈКП „Чистоћа и зеленило“. Избори су протекли у миру и достојанству, како то и доликује. Гласање је било тајно, а бирали су се: председник; између 4 кандидата; и 6 чланова извршног одбора од, 11 кандидата. Мандат новог руководства је 5 година. Великом већином гласова је победио досадашњи председник синдиката Јожо Червени, процесни организатор на одржавању хигијене јавних површина, а нови чланови ИО су Вранеш Милан мл., Томић Жељко, Мањи Пал, Мрвош Милан, Дејић Младенка и Киш-Чепреги Золтан. Новом - старом председнику желимо плодан мандат, а члановима ИО сретан рад.

МИЛИОН ОД ПОКРАЈИНЕ ЗА НОВЕ КОНТЕЈНЕРЕ

петак,04децембар2009
МИЛИОН ОД ПОКРАЈИНЕ ЗА НОВЕ КОНТЕЈНЕРЕ

ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Суботица је ове године конкурисало за средства Секретаријата за заштиту животне средине и одрживи развој Аутономне покрајине Војводина. Одобрена су средства у висини од милион динара. Ова средства су намењена за набавку типских контејнера од 1.1 м³. Контејнери ће бити постављени на за то предвиђена места одмах по приспећу.

Нови контејнери

среда,25новембар2009
Нови контејнери

Министарство животне средине и просторног планарирања је у склопу акције „ Очистимо Србију“ донирало граду Суботици нове контејнере за смеће. Ради се о 20 жичаних контејнера за пластику и папир и 30 лимених контејнера за комунални чврсти одпад / кућно смеће /, од 1.1.м³. Ови ће контејнери бити употребљени за примарно раздвајање секундарних сировина; пластике и папира и биће постављени у урбаним зонама града. Такође се ускоро очекује и набавка нова 122 жичана контејнера за одвојено прикупљање отпада и 94. уличне канте за отпатке. Ове посуде ће бити купљене од средстава истог министарства. У време текуће економске кризе и хроничног недостака новца у локалном буџету, овакве инвестиције Министарства животне средине и просторног планир...

Зимска служба

среда,25новембар2009
Зимска служба

Суботица је привела крају припреме за рад зимских служби, за шта ће локална администрација издвојити близу осам милиона динара. Посао је поверен Јавном комуналном предузећу Чистоћа и зеленило, које ће током зиме одржавати и бринути о 130 километара саобраћајница, тротоара и бициклистичких стаза. Програм рада зимске службе је нешто већег обима него прошле године, радници Чистоће ће бити спремни да интервенишу, уколико то затреба, и пре 15. новембра, када ова служба званично почиње са радом. Иначе, ове године је постављен и нови рок интервенције службе. Наиме, приликом снежних падавина дежурне екипе имају обавезу да ступе у акцију најкасније 25 минута од издавања налога.

Нови паркић

петак,06новембар2009
Нови паркић

Трг Паје Јовановића у МЗ Александрово ће сада моћи да пружи најмлађима, и онима нешто старијима, више радости и уживања. Наиме, као што је и најављено, посађено је 50 стабала разног дрвећа и жбуња у акцији : "Зелени градови Србије - 100 нових паркова у једном дану", Министарства заштите животне средине и просторног планирања и Народне канцеларије председника републике.