Јавно комунално предузеће “Чистоћа и зеленило”

Јожефа Атиле 4, 24000 Суботица, ПИБ: 100961002
Централа: 024/620-444, Директор: 024/620-455
Фаx: 024/620-460, Е-маил: office@cistoca-su.co.rs

Повећана опасност од пада дрвећа и грана

понедељак,17мај2010
 Повећана опасност од пада дрвећа и грана

Упозоравамо грађане да је у нашем граду повећана опасност од рушења целих стабала или појединих грана. Овиме је угрожена безбедност грађана који се налазе на отвореном за време дувања ветрова. Услед дуготрајног кишног периода дрва су крта а земља расквашена, што уз јак ветар условљава лом и падање здравих и бујних стабала и грана. С тога препоручујемо нашим суграђанима да се клоне задржавања испод стабала за врема дувања ветрова. Паркови, дрвореди и остали засади дрва по граду ће наредних дана бити опасна места, по готово за децу, те с тога још један пут апелујемо на родитеље и старатеље да воде рачуна о овоме.

Нове корпе за отпатке

уторак,11мај2010
Нове корпе за отпатке

Након што је од Ј. П. Завода за урбанизам добијен план распореда места за нових 90 уличних корпи за отпатке, радници нашег предузећа ће приступити постављању истих на одговарајућа места. Ове нове корпе ће у многоме допринети хигијени и лепшем изгледу града. Да подсетимо: Министарство животне средине и просторног планарирања је у склопу акције „Очистимо Србију“ донирало граду Суботици нове уличне корпе за смеће са циљем да унапреди стање животне средине нашега града. Наше предузеће је преузело обавезу пражњења тих корпи и без одговарајуће надокнаде од стране Града; бар за сада.

ОБАВЕШТЕЊЕ

субота,01мај2010
ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо Вас да ЈКП “Чистоћа и зеленило“ у понедељак 03.маја 2010.год. неће односити смеће из домаћинстава осим у Хајдукову и Бачким Виноградима где се одношење врши из типских врећа. Захваљујући на разумевању, честитамо Вам 1.мај међународни празник рада.

Проширење делатности сакупљања кућног чврстог отпада

уторак,13април2010
Проширење делатности сакупљања кућног чврстог отпада

Сходно прихваћеној политици пословања, ЈКП „Чистоћа и зеленило“ је овог месеца почело сакупљање и одношење кућног чврстог отпада од домаћинстава која до сада нису била покривена овим програмом. Ова домаћинства се налазе у следећим улицама: Анке Буторац, Брачка, Параћинска, Ђ. Лукача, Цељска, Грожђа, Б.Елек, Кајсијина, 15. Августа, Лепа, Купина и Црног песка. Овим проширњем су обухвећена 256. домаћинстава у 6 месних заједница. Надамо се да ће ово утицати на смањење стварања дивљих депонија у овом пространом делу нашег града.

ОБАВЕШТЕЊЕ

уторак,30март2010

Обавештавамо кориснике да ЈКП “Чистоћа и зеленило“у петак 02.априла 2010.год и у понедељак 05.априла неће вршити услуге одношења кућног смећа из домаћинстава осим у петак у Бајмоку и понедељак у Бачким Виноградима и Хајдукову у складу са распоредом. Захваљујући на разумевању, желимо Вамсрећне Ускршње празнике.

Анкета

уторак,30март2010
Анкета

ЈКП „Чистоћа и Зеленило“ обавештава грађане да је у току анкета коју ће вршити њихови инкасанти. Циљ ове анкете је да се стекну информације о начину држања кућних љубимаца и могућности удомљавања паса из прихватилишта, а све ради што потпунијег решавања проблема паса и мачака луталица у нашем граду. Ово је добровољна и анонимна анкета и попуњава се заокруживањем на анкетном листићу. У колико Вас више заинтересује проблем напуштених паса можете се информисати на порталу - www.догбоок.рс, или на телефон 024/670 – 595.

ПРОЛЕЋНО ЧИШЋЕЊЕ И УРЕЂЕЊЕ

уторак,23март2010

1. У склопу пролећног комуналног уређења градских и ванградских месних заједница ЈКП «Чистоћа и зеленило» поставља контејнере В=5 mᶟ за сакупљање кабастог отпада из домаћинстава. Контејнери су на истој локацији по програму, а празне се по потреби. Након уклањања контејнера у градским месним заједницама Интервентна група ЈКП «Чистоћа и зеленило» врши уређење пунктова. У вангардским месним заједницама Хајдуково, Шупљак, Бачки Виногради, Келебија, Биково, Мала Босна, Таванкут, Љутово, Бајмок, и Мишићево, радове изводи ЈКП “Чистоћа и зеленило” Суботица. На територији где врши свој редован рад, Чантавир, Душаново, Вишњевац, Стари Жедник Нови Жедник и Ђурђин, акцију спроводи ДП “Комвал” Чантавир. Акција се одвија ...

ОБАВЕШТЕЊЕ

среда,03март2010

Због грађевинских радова градска депонија ће бити затворена у времену од петка, 05.03.2010.год. у 15 часова , до понедељка, 08.03.2010.год. у 7 часова. НАПОМЕНА: У случају неповољних временских услова (киша, снег) радови се одлажу за наредни викенд.

Наставак акције Очистимо Србију у Ђурђину

петак,26фебруар2010
Наставак акције Очистимо Србију у Ђурђину

Ове године се наставља акција Министарства за животну средину и просторно планирање “Очистимо Србију”. Наше предузеће је главни носилац ове акције у Суботици. Прошле године је очишћено 9. дивљих депонија, а у сарадњи са другим, у главном невладиним организацијама, учествовали смо и на неколико мањих акција чишћења. Ова акција се изводи у сарадњи са градском управом, где комунална инспекција и сектор заштите животне средине, заједно са надлежним министарством одређују приоритетне дивље депоније које се требају очистити, а онда радници нашег предузећа покупе, однесу смеће, и поставе табле са упозорењима. Чим је време дозволило, кренуло се са чишћењем дивљих депонија у Ђурђину.

Ускоро почетак организоване селекције отпада

петак,19фебруар2010
Ускоро почетак организоване селекције отпада

Припреме за прву фазу организованог раздвајања отпада у Суботици су при крају. Крајем деведесетих година прошлог века је покушано одвојено прикупљање отпада помоћу 80 посебних контејнера од 1.1 mᶟ за папир и картон, стакло и алуминијум. Након годину дана овај систем одвојеног прикупљања је напуштен због веома слабе ефикасности. Наиме, у контејнере је бацан погрешни отпад, тако да је којефицијент чистоће био мали и селектоване сировине су биле неупотребљиве, стога је овај пилот пројекат завршен. Због постојања низа неповољних чинилаца, ратова, криза, краха цена секундарних сировина, законског вакуума и других недаћа, ова је област недовољно стратешки уређена. Али, то није спречило наше предузеће да учини неколико неповратних корака ка ...